Ekspres do kawiarni
(46 produktów)Saeco Idea Duo Cappuccino Restyle
- Typ dyspensera::
- Producent:
Saeco Phedra Evo Cappucino
- Typ dyspensera::
- Producent:
Saeco Phedra Evo Espresso
- Typ dyspensera::
- Producent:
Ekspres automatyczny Saeco New Royal Black
- Typ dyspensera::
- Producent:
EKSPRES KOLBOWY GAGGIA CLASSIC EVO STAINLESS STEEL RI9481/11
GAGGIA CLASSIC NEW STAINLESS STEEL RI9480/11
EKSPRES AUTOMATYCZNY GAGGIA LA BRILLANTE
- Typ dyspensera::
- Producent:
EKSPRES KOLBOWY GAGGIA CLASSIC EVO LOBSTER RED RI9481/19
EKSPRES KOLBOWY GAGGIA CLASSIC EVO BLUE RI9481/15
EKSPRES KOLBOWY GAGGIA CLASSIC EVO BLACK RI9481/14
EKSPRES KOLBOWY GAGGIA CLASSIC EVO WHITE RI9481/13
EKSPRES KOLBOWY GAGGIA CLASSIC EVO GREY RI9481/16
EKSPRES KOLBOWY GAGGIA CLASSIC EVO RED RI9481/12
Gaggia New Accademia Glass
- Typ dyspensera::
- Producent:
GAGGIA CLASSIC NEW LOBSTER RED RI9480/19
GAGGIA LA GIUSTA
- Typ dyspensera::
- Producent:
GAGGIA CLASSIC NEW GREY RI9480/16
Gaggia Accademia STE
- Typ dyspensera::
- Producent:
Gaggia Anima Prestige OTC
- Typ dyspensera::
- Producent:
Gaggia Magenta Milk
- Typ dyspensera::
- Producent:
GAGGIA LA RADIOSA
- Typ dyspensera::
- Producent:
GAGGIA LA REALE DFC 2GR. V400/50T
- Typ dyspensera::
- Producent:
GAGGIA CLASSIC NEW BLACK RI9480/14
GAGGIA CLASSIC NEW WHITE RI9480/13
GAGGIA CLASSIC NEW RED RI9480/12
Gaggia Cadorna Prestige
- Typ dyspensera::
- Producent:
Gaggia Cadorna Milk
- Typ dyspensera::
- Producent:
Necta Krea Prime ESPRESSO+3IN Festwasser
Necta Brio Touch Digital Table Top
Ekspres kolbowy Visacrem Vetro Limited Edition
Necta Krea Prime INSTANT Festwasser
Ekspres automatyczny Necta Krea Touch
Ekspres automatyczny Necta Koro Prime Fresh Milk
- Typ dyspensera::
- Producent:
Necta Karisma Espresso
Gaggia La Dea Ekspres Kolbowy Profesjonalny
Gaggia TS1
FUTURMAT ARIETE F3
- Typ dyspensera::
- Producent:
Ekspres kolbowy Visacrem Vetro
- Typ dyspensera::
Futurmat Rimini
EKSPRES W KAWIARNI - GWARANCJA ZADOWOLENIA KLIENTÓW
Podstawą działania dobrej kawiarni jest zawsze profesjonalny ekspres kawowy. Ważne jest, by był on niezawodny, a kawa, którą parzy, smakowała zawsze tak samo. Ta powtarzalność, w połączeniu z wydajnością dostosowaną do wielkości lokalu, zapewni nam stałych klientów.
Wybierając ekspres do kawiarni, należy zwrócić uwagę na to, by odpowiednio dobrać urządzenie do potrzeb klientów. Ważny jest rozmiar bojlera, który trzeba wybrać w zależności od ruchu i dziennej ilości przyrządzanych kaw. Barista podziękuje nam za ekspres, w którym jest możliwość sterowania temperaturą wody, by móc zaparzyć za każdym razem perfekcyjne espresso.
Ekspres kawowy to wizytówka lokalu, dlatego przy wyborze trzeba się kierować także wyglądem urządzenia, a potem dobrze je wyeksponować. Dobrym pomysłem będzie skorzystanie z rad fachowca, który dobierze ekspres do potrzeb. Nie warto szukać na siłę oszczędności, bo dobry ekspres w kawiarni to także prestiż lokalu.
W kawiarni nie ma miejsca na kompromis jeżeli chodzi o jakość kawy i jej smak. Dobry ekspres do kawiarni musi zaparzyć idealną filiżankę espresso za każdym razem, bo ta kawa jest podstawą innych kawowych napojów. Dobrze jeżeli ekspres używany w kawiarni posiada możliwość regulacji ciśnienia wody. Przyda się także system spieniania mleka. Jeśli planujemy serwować kawę na wynos, w różnej wielkości kubkach, to grupa kawowa musi mieć regulację wysokości.
Pozostaje już tylko kwestia rodzaju – kolbowy czy automatyczny.
Ekspres kolbowy to podstawowe narzędzie pracy baristy. W ekspresach kolbowych warto zwracać uwagę na urządzenia co najmniej dwugrupowe, czyli takie, do których podpinamy od razu dwie kolby z kawą. To gwarantuje płynną pracę kawiarni, a co za tym idzie - zadowolenie klientów. Urządzenia jednogrupowe bardziej sprawdzą się w miejscach, gdzie kawa jest jedynie dodatkiem, na przykład w cukierniach.
Ekspres automatyczny przyda się w kawiarni wtedy, kiedy lokal jest nastawiony na dużą ilość klientów. Przygotowuje kawy za jednym naciśnięciem przycisku, nowoczesne ekspresy automatyczne mają także funkcję przygotowywania kaw mlecznych bez konieczności osobnego spieniania mleka.